Nutriční vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou – Bc. Marie Černá
Bc. Marie Černá
Master's thesis
Nutriční vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou
Nutritional evaluation of the production of a selected meat product with a reformulated recipe
Abstract:
Diplomová práce se věnuje nutričnímu vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou. Na začátku práce popisuje roli jednotlivých makronutrientů a mikronutrientů v lidské výživě. Zabývá se problematikou masa ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním. Uvádí charakteristiku rostlinných a živočišných zdrojů lipidů. Dále popisuje reformulace zaměřené na změnu složení tuku v masných …moreAbstract:
The diploma thesis deals with the nutritional evaluation of the production of a selected meat product with a reformulated recipe. The introduction describes the role of individual macronutrients and micronutrients in human nutrition. It deals with the issue of meat in relation to cardiovascular diseases. It represents the characteristics of plant and animal sources of lipids. It also describes reformulations …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Pavel Smetana, doc. Ing.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ČERNÁ, Marie. \textit{Nutriční vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s~reformulovanou recepturou}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Available from: https://theses.cz/id/5clgwo/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology
Theses on a related topic
-
Reformulace z pohledu nutričního terapeuta
Monika Vychytilová