Bc. Marie Černá

Master's thesis

Nutriční vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou

Nutritional evaluation of the production of a selected meat product with a reformulated recipe
Abstract:
Diplomová práce se věnuje nutričnímu vyhodnocení výroby vybraného masného výrobku s reformulovanou recepturou. Na začátku práce popisuje roli jednotlivých makronutrientů a mikronutrientů v lidské výživě. Zabývá se problematikou masa ve vztahu ke kardiovaskulárním onemocněním. Uvádí charakteristiku rostlinných a živočišných zdrojů lipidů. Dále popisuje reformulace zaměřené na změnu složení tuku v masných …more
Abstract:
The diploma thesis deals with the nutritional evaluation of the production of a selected meat product with a reformulated recipe. The introduction describes the role of individual macronutrients and micronutrients in human nutrition. It deals with the issue of meat in relation to cardiovascular diseases. It represents the characteristics of plant and animal sources of lipids. It also describes reformulations …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 31. 5. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Reader: Pavel Smetana, doc. Ing.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Ecotrophology

Theses on a related topic