Národní kuchyně jako součást stereotypního vnímání Ruska – Michaela Cvejnová
Michaela Cvejnová
Bakalářská práce
Národní kuchyně jako součást stereotypního vnímání Ruska
National Cuisine as a Part of Russian Stereotype
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje tématu ruské národní kuchyně. Práce pojednává o typických národních pokrmech, o jejich historii, o tradicích a dalších faktorech, které ruskou gastronomii formovaly. Práce se zaměřuje na prezentaci národní kuchyně v česky psaných knihách o ruské kuchyni a v pražských obchodech a restauracích specializujících se na ruskou gastronomii. Je zde analyzována nejen nabídku pokrmů …víceAbstract:
The bachelor thesis is about the Russian national cuisine. It touches the topic of typical national dishes, their history, traditions and other factors that shaped Russian gastronomy. The work focuses on the presentation of national cuisine in Czech written books on Russian cuisine and in Prague's shops and restaurants specializing in Russian gastronomy. The bachelor thesis analyses not only the offer …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Identifikátor:
http://evskp.uhk.cz/eB11127
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 22. 5. 2019
- Vedoucí: Mgr. Jaroslav Sommer
- Oponent: Mgr. Miroslav Půža, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 28. 5. 2019 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Hradec KrálovéUniverzita Hradec Králové
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biologie / Biologie se zaměřením na vzdělávání, Ruský jazyk se zaměřením na vzdělávání
Práce na příbuzné téma
-
Rozdíly ve stravovacích zvyklostech kazašské a české kuchyně
Aidai Kamchybek Kyzy -
CHARAKTERISTIKA, TRADICE A ZVYKY ARMÉNSKÉ NÁRODNÍ KUCHYNĚ
Timofey Khripun -
Význam národní kuchyně pro utváření českého národního vědomí v 19. století
Lenka ŠEDIVÁ -
Národní kuchyně Ruska se zaměřením na porovnání západní a východní oblasti ruské gastronomie
Ekaterina Popova -
Historicko-etymologická analýza české a ukrajinské kuchyně
Michal Hagara -
Tradiční kuchyně jako součást jihokorejské kultury
Michaela KRÁTKÁ -
Analýza rozdílů ve stravovacích zvyklostech vietnamské a české kuchyně
Tra My Nguyen Thi Huong -
Tradiční česká kuchyně
Ilona NAVRÁTILOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva