Bc. Stanislava Lopatová

Bachelor's thesis

Analýza vitaminu K v potravinách

Vitamin K analysis in foodstuffs
Abstract:
Tato práce představuje souhrn informací o vitaminu K, jeho objevu, praktickém stanovení a významu v organismu živočichů i člověka. V první části práce je sepsán úvod o vitaminech a zařazení vitaminu K, včetně jeho historie. Druhá část je zaměřena na popis vitaminu K, jeho fyzikálně-chemických vlastností a přirozený výskyt. Popsány jsou i účinky vitaminu K na lidský organismus a stavy, které nastávají …more
Abstract:
This thesis presents summary of information about vitamin K, its history and importance in animals and humans organisms. First part of the work provides general information about vitamins focused especially on the vitamin K. Second part describes physical and chemical properties of vitamin K, and its origin in nature. In this part the relations between loose or excess of vitamin K in human organism …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 6. 2010

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 9. 2010
  • Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Lopatová, Stanislava. Analýza vitaminu K v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs