Bc. Stanislava Lopatová
Bachelor's thesis
Analýza vitaminu K v potravinách
Vitamin K analysis in foodstuffs
Abstract:
Tato práce představuje souhrn informací o vitaminu K, jeho objevu, praktickém stanovení a významu v organismu živočichů i člověka. V první části práce je sepsán úvod o vitaminech a zařazení vitaminu K, včetně jeho historie. Druhá část je zaměřena na popis vitaminu K, jeho fyzikálně-chemických vlastností a přirozený výskyt. Popsány jsou i účinky vitaminu K na lidský organismus a stavy, které nastávají …moreAbstract:
This thesis presents summary of information about vitamin K, its history and importance in animals and humans organisms. First part of the work provides general information about vitamins focused especially on the vitamin K. Second part describes physical and chemical properties of vitamin K, and its origin in nature. In this part the relations between loose or excess of vitamin K in human organism …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 6. 2010
Thesis defence
- Date of defence: 2. 9. 2010
- Supervisor: doc. Ing. Martin Adam, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Lopatová, Stanislava. Analýza vitaminu K v potravinách. Pardubice, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Citlivé detekční metody pro stanovení vitamínu K v biologickém vzorku
Vendula Michalicová -
Vývoj senzoru pro stanovení koncentrace vitamínu K
Soňa Záluská -
Hladiny vitamínu D ve vztahu k respiračním onemocněním dětí do 19 let
Petr KRAUS -
Vliv aplikace vitaminu K po porodu na hodnoty novorozeneckého ikteru
Barbora ŘEŽÁBKOVÁ