Utilization of algae in food industry – Kateřina Patloková
Kateřina Patloková
Bakalářská práce
Utilization of algae in food industry
Využití řas v potravinářském průmyslu
Anotace:
Bakalářská práce s názvem Využití řas v potravinářském průmyslu je primárně zaměřena na charakteristiku a systematickou klasifikaci všech významných druhů cyanobakterií (sinic), mikrořas a makrořas, které mohou být běžně konzumovány v čerstvé podobě nebo kulinářsky zpracovány do různých pokrmů. Řasy jsou také navíc významným zdrojem mnoha látek často využívaných v potravinářském průmyslu. Proto jsou …víceAbstract:
The thesis Utilization of algae in the food industry is primarily focused on characteristics and systematic classification of all significant genera of Cyanobacteria, microalgae and macroalgae, which can be directly consumed in fresh forms or culinary processed to various dishes. In addition, algae are also an important source of many substances that are often used in the food industry. Therefore the …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Ing. Václav Trojan, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Vliv pastvy na sukcesní procesy na území Havranického vřesoviště, NP Podyjí
Sophia Richterová -
Krajinářská studie parkových prostorů na sídlišti Na Libuši v Bechyni
Monika Tupá -
Biologický účinek nanomateriálů na bázi železa na jednotlivé druhy mikroorganismů i na mikrobiální komunity.
Nhung Anh Huynh Nguyen -
Pozitivní účinky rostlin na zdraví člověka
Šárka Filipová -
Trendy v dietologii se zaměřením na léčebné diety
Michaela Pafčugová -
Feeding biochar to dairy cows: Effects on feed intake and feeding behaviour
Catherine Anne Portway -
Climate change effects on temperate forests
Gaga Mumladze -
Effects of Degradation of the Atiwa Forest Reserve on Socio-Economic Development of the Atiwa District of Ghana
Yaw Okyere Akomaning