Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami – Bc. Ludmila BARTOŠKOVÁ
Bc. Ludmila BARTOŠKOVÁ
Master's thesis
Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami
Analysis of selected substances from Echinacea plants using chromatographic methods
Abstract:
Teoretická část diplomové práce je zaměřena na charakterizaci rostliny Echinacea z botanického i chemického hlediska. Důraz je kladen na její významné obsahové látky, na jejich vlastnosti a to jak z chemického, tak farmakologického aspektu. Praktická část naplňuje cíl diplomové práce, kterým bylo pomocí chromatografických metod analyzovat vhodné skupiny látek rostliny Echinacea. Analýza je soustředěna …moreAbstract:
The theoretical part of the dissertation is focused on characterization of Echinacea plant from both botanical and chemical point of view. Emphasis is laid on the important substances contained in it and its properties with consideration of both chemical and pharmacological aspects. The aim of the whole dissertation is the practical part; it consists in analysing suitable groups of Echinacea plant …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2008
Identifier:
8035
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2008
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARTOŠKOVÁ, Ludmila. \textit{Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2008. Available from: https://theses.cz/id/5l5112/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BARTOŠKOVÁ, Ludmila. Analýza vybraných látek z rostlin Echinacea chromatografickými metodami. Zlín, 2008. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci pouze na univerzitě až od 16. 05. 2010
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Vývoj, optimalizace a validace analytické metody na stanovení kyseliny chikorové a dalších derivátů kyseliny kávové pomocí LC/MS
Nela PAZDERKOVÁ -
Kyselina kávová jako nový fluorescenční marker kvality nápojů
Veronika Vodová -
Modulace buněčné diferenciace u sarkomových linií pomocí kyseliny all-trans retinové a inhibitorů LOX/COX
Silvia Chovanová -
Kyselina chlorogenová a její potenciál
Michaela Zichová -
Analýza derivátů kyseliny kávové v rostlinném materiálu plynovou chromatografií
Jana NÁDVORNÍKOVÁ