Bc. Štěpán Hainiš
Bachelor's thesis
Antioxidační kapacita instantních čajů
Antioxidant Capacity of the Instant Teas
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační kapacitou a obsahem fenolických látek a flavonoidů instantních čajů. V teoretické části je popsána výroba čaje, složení čajového extraktu a metody stanovení antioxidační kapacity. V experimentální části byly stanoveny antioxidační kapacity metodami DPPH, ABTS a FRAP a celkový obsah fenolických látek a flavonoidů 5 vzorků instantních čajů a po jednom vzorku …moreAbstract:
This thesis deals with antioxidant capacity of instant tea and total content of phenolic compounds and flavonoids occuring in instant tea. Production of tea, compositions of tea extract and methods for determination of antioxidant capacity are decribed in theoretical part. The antioxidant capacities of 5 samples of instant tea and 2 samples of tea (green tea, black tea) were determined by three methods …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 26. 8. 2015
- Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hainiš, Štěpán. Antioxidační kapacita instantních čajů. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Antioxidační kapacita ovocných šťáv a čerstvých šťáv z ovoce
Aneta Zemánková -
Vliv vodního stresu na obsah fenolických sloučenin a antioxidační kapacity v hlizách brambor
Markéta Strankmüllerová -
Vliv stresu suchem na obsah vitaminu C a antioxidační kapacity v hlízách brambor
Tereza Kvapilová -
Obsahové látky jedlých květů a jejich antioxidační aktivita
Eliška Tvrzníková -
Antioxidační vlastnosti jablek ošetřených osmo-dehydratací\nl{} s přídavkem skořicového aldehydu
Barbora Kuchlerová -
Antioxidanty v bylinných čajích
Eva Musilová -
Antioxidanty ve víně a jejich možné obsahové ovlivnění
Kateřina Mikešová -
Antioxidanty - syntetické a přírodní látky
Veronika MITUROVÁ