Bc. Štěpán Hainiš

Bachelor's thesis

Antioxidační kapacita instantních čajů

Antioxidant Capacity of the Instant Teas
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační kapacitou a obsahem fenolických látek a flavonoidů instantních čajů. V teoretické části je popsána výroba čaje, složení čajového extraktu a metody stanovení antioxidační kapacity. V experimentální části byly stanoveny antioxidační kapacity metodami DPPH, ABTS a FRAP a celkový obsah fenolických látek a flavonoidů 5 vzorků instantních čajů a po jednom vzorku …more
Abstract:
This thesis deals with antioxidant capacity of instant tea and total content of phenolic compounds and flavonoids occuring in instant tea. Production of tea, compositions of tea extract and methods for determination of antioxidant capacity are decribed in theoretical part. The antioxidant capacities of 5 samples of instant tea and 2 samples of tea (green tea, black tea) were determined by three methods …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 7. 2015

Thesis defence

  • Date of defence: 26. 8. 2015
  • Supervisor: Ing. Tomáš Hájek, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Hainiš, Štěpán. Antioxidační kapacita instantních čajů. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická