Vejce jako surovina pro výrobu potravin – Jitka Vacková
Jitka Vacková
Bakalářská práce
Vejce jako surovina pro výrobu potravin
Eggs as raw material for food production
Anotace:
V první části mé bakalářské práce je uveden vznik a vývoj vajec jejich charakteristika, složení, fyzikální i chemické vlastnosti. V následující části je popsána mikrobiologie vajec, způsoby kontaminace, charakteristika kontaminujících mikrobů a mikrobiologické stanovení. Poslední část je věnována průmyslovému zpracování vajec, třídění a balení, konzervaci, čištění a výrobkům z nich.Abstract:
In the first part of my bachelor thesis there is the origin and development of eggs, their characteristics, composition, physical and chemical properties. The following section describes microbiology of egg contamination way, characteristics of contaminating microbes and microbiological determination. The last part is devoted to the industrial processing of egg, sorting and packing, preserving, cleaning …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 6. 2017
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Marcela Pejchalová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Vacková, Jitka. Vejce jako surovina pro výrobu potravin. Pardubice, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologie vajec tržní sítě
Kateřina RAKOVÁ -
Mikrobiologie nefiltrovaných piv z minipivovarů a malých pivovarů a možnosti prodloužení trvanlivosti
Jolana Janíková -
Výtvarná koncepce filmu "Osudná vejce" podle povídky Michaila Bulgakova Osudná vejce (Rokovyje jajca, 1942). Adaptace ruské literatury ve světové kinematografii.
Kateřina Vocelová -
Vejce. Soubor skleněných nádob vycházející z tvarosloví a obsahu vejce.
Ondřej STRNADEL -
Vliv věku slepic na technologickou hodnotu vajec u slepic produkujících vejce s různou barvou skořápky
Anna Herrová -
Slepičí vejce a jejich obecné, funkční a nutriční vlastnosti
Miloslav PECH -
Vejce jako důležitý zdroj vitamínů a minerálů ve výživě člověka
Petra Marášková -
Podněty ovlivňující rozpoznání parasitického vejce v systému hostitel-parasit
Marie Adámková