Bc. Lukáš Navrátil

Master's thesis

Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích

Determination of antioxidant activity in fermented dairy products
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích. Literární část je zaměřena na definici antioxidantů, jejich rozdělení a význam jak v potravinářství, tak v lidském organismu. Dále jsou zde popsány jednotlivé antioxidanty vyskytujících se v mléce a mléčných výrobcích. V neposlední řadě jsou zde pak popsány aplikovatelné metody pro …more
Abstract:
This diploma thesis is focused on the issue of determining antioxidant activity in fermented dairy products. The literary part is focused on the definition of antioxidants, their classification and importance both in the food industry and in the human organism. Furthermore, antioxidants found in milk and dairy products are described here. Last but not least, applicable methods for determining antioxidant …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 4. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
  • Reader: Eva Vítová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta