Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích – Bc. Lukáš Navrátil
Bc. Lukáš Navrátil
Master's thesis
Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích
Determination of antioxidant activity in fermented dairy products
Abstract:
Tato diplomová práce je zaměřena na problematiku stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích. Literární část je zaměřena na definici antioxidantů, jejich rozdělení a význam jak v potravinářství, tak v lidském organismu. Dále jsou zde popsány jednotlivé antioxidanty vyskytujících se v mléce a mléčných výrobcích. V neposlední řadě jsou zde pak popsány aplikovatelné metody pro …moreAbstract:
This diploma thesis is focused on the issue of determining antioxidant activity in fermented dairy products. The literary part is focused on the definition of antioxidants, their classification and importance both in the food industry and in the human organism. Furthermore, antioxidants found in milk and dairy products are described here. Last but not least, applicable methods for determining antioxidant …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2024
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2024
- Supervisor: Ing. Jana Zemanová, Ph.D.
- Reader: Eva Vítová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NAVRÁTIL, Lukáš. \textit{Stanovení antioxidační aktivity ve fermentovaných mléčných výrobcích}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2024. Available from: https://theses.cz/id/5pwhpc/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Tradiční asijské fermentované mléčné výrobky
Daria Churiakova -
Fermentované mléčné výrobky obohacené o netradiční rostlinné a živočišné komodity
Magdaléna Zvonková -
Lyofilizované fermentované mléčné výrobky
Viktorie Omelková -
Fermentované mléčné výrobky
Jitka VESELÁ -
Fermentované mléčné nápoje
Karolína Horáková -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita vybraných antioxidantů pro oxidačně zasychající nátěrové hmoty.
Radek Janecký -
Významné antioxidanty a antioxidační aktivita v různě zbarvených hlízách odrůd brambor
Sebastian Holaza