Vývoj nového mléčného výrobku s upravenými dietetickými vlastnostmi – Bc. Natálie Kamarýtová
Bc. Natálie Kamarýtová
Master's thesis
Vývoj nového mléčného výrobku s upravenými dietetickými vlastnostmi
Development of a new dairy product with modified dietary properties
Anotácia:
Mléko je jednou ze základních komodit našeho jídelníčku. Díky nutričně ceněným živinám, které mléko poskytuje, je mlékárenský průmysl stále se rozrůstajícím segmentem trhu. Tento fakt má za následek nepřetržitě se rozšiřující portfolio mléčných výrobků. Pokud není diagnostikován zdravotní problém, kvůli kterému by mělo být mléko vyřazeno z jídelníčku úplně, je dobré ho ze stravy nevylučovat. Pro jedince …viacAbstract:
Milk is an essential part of our diet. Thanks to the important nutrients that milk provides, dairy industry is still growing and improving. Result of this fact is a constantly expanding portfolio of dairy products. If there are not any health-related problems with milk consumption it should not be completely removed from the diet. For individuals diagnosed with lactose intolerance, there are a numbers …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KAMARÝTOVÁ, Natálie. \textit{Vývoj nového mléčného výrobku s~upravenými dietetickými vlastnostmi}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/5rsagq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme:
Food Quality and Processing of Agricultural Products
Práce na příbuzné téma
-
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Názov
Vložil
Vložené
Práva