Vývoj nového mléčného výrobku s upravenými dietetickými vlastnostmi – Bc. Natálie Kamarýtová
Bc. Natálie Kamarýtová
Diplomová práce
Vývoj nového mléčného výrobku s upravenými dietetickými vlastnostmi
Development of a new dairy product with modified dietary properties
Anotace:
Mléko je jednou ze základních komodit našeho jídelníčku. Díky nutričně ceněným živinám, které mléko poskytuje, je mlékárenský průmysl stále se rozrůstajícím segmentem trhu. Tento fakt má za následek nepřetržitě se rozšiřující portfolio mléčných výrobků. Pokud není diagnostikován zdravotní problém, kvůli kterému by mělo být mléko vyřazeno z jídelníčku úplně, je dobré ho ze stravy nevylučovat. Pro jedince …víceAbstract:
Milk is an essential part of our diet. Thanks to the important nutrients that milk provides, dairy industry is still growing and improving. Result of this fact is a constantly expanding portfolio of dairy products. If there are not any health-related problems with milk consumption it should not be completely removed from the diet. For individuals diagnosed with lactose intolerance, there are a numbers …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KAMARÝTOVÁ, Natálie. \textit{Vývoj nového mléčného výrobku s~upravenými dietetickými vlastnostmi}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/5rsagq/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program:
Kvalita potravin a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva