Kristýna Bazalová
Bachelor's thesis
Směsí pro bezlepkové výrobky
Mixtures for gluten-free products
Anotácia:
Bakalářská práce "Směsi pro bezlepkové výrobky" popisuje celiakii a její jedinou účinnou léčbu, kterou je bezlepková dieta. V této práci je objasněna problematika konzumace lepku vyvolávající imunitní reakci vedoucí k poškození střevní sliznice. Celoživotní vyloučení lepku ze stravy vede ke zlepšení zdravotního stavu. V současné době dochází k velkému rozšiřování bezlepkového sortimentu. Další část …viacAbstract:
This bachelor thesis entlitled "Mixtures for gluten-free products" is focused on celiac disease and only effective treatment which is a strict gluten-free diet. In this thesis it was explaned problems consumption of gluten and an immune response, leading to da-mage to the intestinal mucous. Lifelong exclusion gluten from diet to improved health. Currently there is a large expansion of gluten-free products …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
- Oponent: Jaroslav Palásek, CSc.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Alžběta Klůzová -
Směsi pro výrobu bezlepkových sušenek s přídavkem vlákniny
Lucie Dvořáčková -
Směsí pro výrobu bezlepkových moučníků
Romana Popková -
Celiakie – život bez lepku
Vanesa Dávidová -
Vliv celiakie a jejích přidružených onemocnění na kvalitu života a edukaci jedince
Dagmar Černá -
Povědomí všeobecných sester o léčbě celiakie
Petra HOLEJŠOVSKÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva