Sledování hladin isoflavonoidů v jogurtech v závislosti na době zrání – Bc. Dagmar Al Tukmachi
Bc. Dagmar Al Tukmachi
Bachelor's thesis
Sledování hladin isoflavonoidů v jogurtech v závislosti na době zrání
Monitoring of isoflavonoid levels in yoghurts in dependence on time of maturation
Abstract:
V této bakalářské práci studujeme závislost koncentrace isoflavonoidů na době zrání jogurtu. Isoflavony jsou látky rostlinného původu, strukturně podobné 17-β-estradiolu, s pozitivními účinky na zdraví. Teoretická část je věnována fytoestrogenům, mezi něž se isoflavony řadí. Dále pak samotným isoflavonoidům, jejich zástupcům, výskytu, biosyntéze, metabolismu a také jejich účinkům na lidské zdraví …moreAbstract:
In this thesis we study dependence of concentration of isoflavonoids on time of maturation. Isoflavones and equol are substances of plant origin, which are structurally similar to 17-β-estradiol and are benefical for human. Theoretical part is focused on phytoestrogens, among which isoflavones belong. Then, it continues with chapter about isoflavonoids themselves, specific substances from this group …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2016
Identifier:
https://is.muni.cz/th/ixi51/
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2016
- Supervisor: doc. Mgr. Tomáš Kašparovský, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Biochemistry / Biochemistry
Theses on a related topic
-
Využití vodovazných aditiv (škroby, soja, hydrokoloidy) při výrobě masných výrobků z pohledu legislativního, chemického a technologického
Marcela LOSOVÁ -
Sója ve výživě hospodářských zvířat
Kateřina Burianová -
Sója - funkční potravina
Michaela Drábková -
Stanovení GMO v potravinách pomocí metody PCR: sója a sójové výrobky
Dana Vargová