Mgr. Lucia Mýtniková

Bakalářská práce

Hliník v potravinách - metabolismus a toxicita

Aluminium in foodstuff - metabolism and toxicity
Anotace:
Táto bakalárska práca zhrňuje súčasné poznatky o hliníku a jeho obsahu v potravinách. Je tu tiež charakterizovaný jeho metabolizmus v ľudskom tele a možný mechanizmus toxického pósobenia. Práca uvádza aj legislatívne normy pre maximálne množstvo obsahu hliníka v potravinách a pitnej vode.
Abstract:
My bachelor thesis resumes contemporary knowledge about aluminium and its contents in foodstuffs. There are characterized its metabolsm in human body and possible mechanism toxic incidence. The thesis also mentioned legal rules for maximum quantity content aluminium in foodstuffs and drinkable water.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2007

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2007
  • Vedoucí: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
  • Oponent: prof. MUDr. Drahoslava Hrubá, CSc.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta