Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor – Bc. Alena Balarinová
Bc. Alena Balarinová
Master's thesis
Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor
Possibilities of using NIR spectroscopy for the determination of selected parameters in potatoes
Abstract:
Trendem současné doby v analytické chemii je zavádění instrumentálních metod, které jsou rychlé a ekonomicky nenáročné. Tento proces se samozřejmě nevyhnul ani oblasti chemie brambor, a to použitím optické metody -- NIR spektroskopie. Diplomová práce se proto zaměřuje na analýzu základních nutričních a nejčastěji stanovovaných parametrů bramborových hlíz (sušina, škrob, dusíkaté látky a redukující …moreAbstract:
Current trends in analytical chemistry is the introduction of instrumental methods that are quick and economical. This process is obviously not avoid potato field of chemistry, using optical methods - NIR spectroscopy. This thesis therefore focuses on the analysis of basic nutrition and most of all the determined parameters of potato tubers (dry matter, starch, N-substances and reducing sugars) using …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 28. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Radim Cerkal, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BALARINOVÁ, Alena. \textit{Možnosti využití NIR spektroskopie pro stanovení vybraných parametrů u brambor}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Agronomy. 2015. Available from: https://theses.cz/id/5vnsmt/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyMaster programme / field:
Agricultural Specialization / Agricultural Engineering
Theses on a related topic
-
Hodnocení změn při dozrávání a skladování ovoce s využitím metod NIR spektroskopie
Petr Šnurkovič -
Využití NIR spektroskopie k hodnocení základních látkových složek potravin
Adam Ovesný -
Využití separačních metod a NIR spektroskopie ke stanovení kvality řepky olejné
Lenka ENDLOVÁ -
Tvorba databáze NIR spekter vybraných masných výrobků
Lucie Režná -
Využití NIR senzorů v systému precizního zemědělství.
Lukáš Čech -
Využití spektroskopie v blízké infračervené oblasti ke sledování skladby mastných kyselin v řepce olejné
Tereza KŘESINOVÁ -
Studium autenticity koření a kořenících přípravků
Václav Štursa -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights