Bc. Daniela Dreslerová
Bakalářská práce
Kofein a výživa člověka
Caffeine and human nutrition
Anotace:
Bakalářská práce pojednává o problematice kofeinu ve výživě člověka a shrnuje dostupné poznatky z této oblasti. Teoretická část práce se zabývá konkrétními mechanismy účinku na lidské zdraví, metabolismem kofeinu, přírodními i syntetickými zdroji kofeinu a v neposlední řadě toxikologií a bezpečností kofeinu a vlivem kofeinu na zdraví rizikových skupin populace. Cílem praktické části je aplikovat tyto …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with caffeine in human nutrition and summarizes available knowledge from this area. The theoretical part deals with specific mechanisms of effect on human health, caffeine metabolism, natural and synthetic sources of caffeine and, last but not least, toxicology and caffeine safety and the influence of caffeine on the health of risk population groups. The aim of the practical …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2017
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/zvz2c/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 4. 6. 2018
- Vedoucí: Mgr. Jana Spáčilová
- Oponent: Mgr. Bc. Tomáš Pruša
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Aktuální stravovací trendy současných středoškolaček v kontextu zásad zdravé výživy v těhotenství a mateřství.
Iveta Valachovičová -
Znalosti těhotných žen o výživě a fyzické aktivitě během těhotenství z pohledu porodní asistentky
Martina Šnajdrová -
Porovnanie profilu fenolových látok v komerčne dostupných vzorkách kakaa
Dávid Krajňák -
"Ve světle bontonu". Meziválečná konzumní společnost v Československu na příkladu spotřeby kávy, kakaa, čokolády a čaje.
Tereza Syrová -
Biologicky aktivní látky obsažené v čaji, kávě a kakau
Kristýna Marková -
Antioxidant activity of various fractions of subcritical water extracts obtained from tea and tea-like plants
Asad Walayat -
Potential of the Czech tea market to contribute to sustainable tea production in producing developing countries
Tomáš Heller -
Bubble Tea: A Marker of Taiwaneseness?
Michaela Orságová