Vliv onemocnění paznehtů na užitkovost a složení mléka dojnic. – Bc. Martin Zajíc
Bc. Martin Zajíc
Diplomová práce
Vliv onemocnění paznehtů na užitkovost a složení mléka dojnic.
The effect of claw lesion on milk yield and composition
Anotace:
Cílem práce bylo získat soubory dat o užitkovosti a složení mléka z kontroly užitkovosti dojnic a porovnat tyto výsledky mezi skupinou krav s onemocněním paznehtů a krav zdravých. Byla ověřována hypotéza, zda je užitkovost a složení mléka dojnic ovlivňována výskytem nemocí paznehtů. Určitým překvapením je, že dle výsledků této práce, je vliv studovaných onemocnění na sledované parametry poměrně malý …víceAbstract:
The aim of the work was to obtain data on performance and milk composition from performance control and to compare these results between a group of cows with diseases of the hoofs and healthy cows. The hypothesis has been verified as to whether the performance and composition of dairy milk is influenced by the occurrence diseases of the hoofs. Surprisingly, according to the results of this work, the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Leoš Pavlata, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Krmivářství
Práce na příbuzné téma
-
Minoritní složky mléka ve výživě člověka
Andrea Gerátová -
Analýza mléčné užitkovosti dojnic holštýnského skotu ve vztahu k obsahu vybraných minoritních složek mléka
Mariola Semrádová -
Využití stanovení složek mléka v diagnostice poruch výživy a metabolismu dojnic
Lucie Vodičková -
Faktory ovlivňující složení a kvalitu mléka dojnic
Monika Mikulková -
Vliv výživy na složení mléka dojnic
Klára Čumová -
Vliv enzymové modifikace složek mléka na jakost fermentovaných mléčných výrobků
Veronika Stetsenko -
Analýza mléčné užitkovosti dojnic holštýnského skotu ve vztahu k obsahu vybraných minoritních složek mléka
Mariola Semrádová -
Alergie a intolerance na jednotlivé složky mléka a návrh jejich kompenzace ve výživě člověka
Šárka Horáková
Název
Vložil
Vloženo
Práva