Tereza Hrbáčová
Bachelor's thesis
Pyrrolizidinové alkaloidy
Pyrrolizidine Alkaloids
Abstract:
Předložená bakalářská práce si klade za cíl poskytnou souhrnné informace týkající se zajímavé skupiny sloučenin souhrnně označovaných jako pyrrolizidinové alkaloidy. Po stručné charakteristice této skupiny látek, je věnována pozornost možnostem jejich biosyntézy, metabolických přeměn a popisu vybraných zástupců této skupiny alkaloidů. Dále je věnována pozornost jejich toxicitě, nejen se zaměřením se …moreAbstract:
The submitted bachelor thesis aims to provide summary information regarding interesting group of compounds collectively referred to as pyrrolizidine alkaloids. After a brief characterization of this group of substances, attention is paid to the possibilities of their biosynthesis, metabolic transformations and description of selected representatives of this group of alkaloids, respectively. Attention …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 5. 2023
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hrbáčová, Tereza. Pyrrolizidinové alkaloidy. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Food Technology and Assessment / Food Chemistry and Analysis
Theses on a related topic
-
Nové trendy v metodách strukturní analýzy enzymů
Sabina Fronková -
Vibrační a chiroptické metody v analýze strukturních analogů amfetaminu
Eva Novotná -
Ověření využití metod strukturní analýzy pro charakterizaci polysacharidů řas (Chlorella vulgaris) s potenciálními biologickými účinky
Terezie Kondziolková -
Protizánětlivá aktivita přírodních látek
David Vrkoč