Technologie výroby a jakost sušených hroznů – Bc. Nikola Osičková
Bc. Nikola Osičková
Master's thesis
Technologie výroby a jakost sušených hroznů
Production Technology and Quality of Dried Grapes
Abstract:
Diplomová práce „Technologie výroby a jakost sušených hroznů“ je v první části zaměřena na shrnutí poznatků o hroznech révy vinné a jejich sušení. Popsána je historie pěstování révy vinné i historie sušárenství, stručně je nastíněno chemické složení vinných hroznů. Dále jsou popsány různé technologie výroby sušených hroznů, a to jak průmyslové, tak domácí. Následují informace o mikrobiologii sušených …moreAbstract:
Diploma thesis "Production Technology and Quality of Dried Grapes" is in the first part focused on the summary of findings about grapes and their drying. The history of grapevine growing and the history of drying are described, the chemical composition of grapes is briefly outlined. This is followed by description of various technologies of production of dried grapes, both industrial and homemade. …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Radka Daňková, Ph.D.
- Reader: Jitka Langová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Quality and Safety
Theses on a related topic
-
Imunochemická a mikrobiologická metoda stanovení plazmatických a erytrocytárních folátů a vliv přítomnosti antifolátových terapeutik
Michal Řiháček -
Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině
Barbora Šišmová -
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
Tereza Kabelková -
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Oleksandra Ovchynnikova -
Stanovení obsahu vitamínu C v jahodách
Hana Gabrielová -
Stanovení vitamínu C pomocí moderních analytických metod
Eliška Dvořáková -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině
Marek Pytlík