Technologie výroby a jakost sušených hroznů – Bc. Nikola Osičková
Bc. Nikola Osičková
Diplomová práce
Technologie výroby a jakost sušených hroznů
Production Technology and Quality of Dried Grapes
Anotace:
Diplomová práce „Technologie výroby a jakost sušených hroznů“ je v první části zaměřena na shrnutí poznatků o hroznech révy vinné a jejich sušení. Popsána je historie pěstování révy vinné i historie sušárenství, stručně je nastíněno chemické složení vinných hroznů. Dále jsou popsány různé technologie výroby sušených hroznů, a to jak průmyslové, tak domácí. Následují informace o mikrobiologii sušených …víceAbstract:
Diploma thesis "Production Technology and Quality of Dried Grapes" is in the first part focused on the summary of findings about grapes and their drying. The history of grapevine growing and the history of drying are described, the chemical composition of grapes is briefly outlined. This is followed by description of various technologies of production of dried grapes, both industrial and homemade. …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Radka Daňková, Ph.D.
- Oponent: Jitka Langová, externi
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Imunochemická a mikrobiologická metoda stanovení plazmatických a erytrocytárních folátů a vliv přítomnosti antifolátových terapeutik
Michal Řiháček -
Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině
Barbora Šišmová -
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
Tereza Kabelková -
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Oleksandra Ovchynnikova -
Stanovení obsahu vitamínu C v jahodách
Hana Gabrielová -
Stanovení vitamínu C pomocí moderních analytických metod
Eliška Dvořáková -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině
Marek Pytlík