Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu – Bc. Martina BEJBLOVÁ
Bc. Martina BEJBLOVÁ
Master's thesis
Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu
Protein changes during ripening of soft cheese covered with mould
Abstract:
Tato práce byla zaměřena na sledování změn obsahu volných aminokyselin v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu. Sledoval se obsah volných aminokyselin pomocí auto-matického analyzátoru aminokyselin {--} AAA400 a proteinový profil metodou SDS-PAGE. Analyzovány byly modelové vzorky s vybranými kmeny P. nalgiovensis a P. camemberti v průběhu jejich zrání. Vzorky naočkované P.camemberti sloužily …moreAbstract:
The work thesis deals with changes of free amino acids content during ripening of soft cheese covered by white mould. Free amino acids content analyzed using Amino Acid Analyzer {--} AAA 400 and protein profile was observed using SDS-PAGE. Model samples with selected strains of P.nalgiovensis and P.camemberti were observed during ripening period. Products with P.camemberti were control samples. Theoretic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
14552
Thesis defence
- Date of defence: 3. 6. 2010
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BEJBLOVÁ, Martina. Změny proteinů v průběhu zrání měkkých sýrů s plísní na povrchu. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Biologické změny při zrání plísňových sýrů
Martin CHOCHOLÁČ -
Analýza proteinů lepku metodou SDS-PAGE ve vybraných vzorcích mouky
Daniela ŠUPÍKOVÁ -
Analýza nízkomolekulárních proteinů metodou SDS-PAGE v ječmeni během sladování
Pavla Myslivcová -
Použití 2D-CN/SDS-PAGE ke sledování změn v zastoupení pigment-proteinových komplexů thylakoidních membrán stresovaných rostlin
Lukáš NOSEK -
Hodnocení SDS-PAGE proteinových profilů hlíz pro jejich potencionální využití při charakterizaci odrůd brambor (Solanum tuberosum L.)
Jiří PEŠINA