Jiří VÁCLAVEK, DiS.

Bachelor's thesis

Aromatizovaná dezertní vína a aromatizované dezertní nápoje

Aromatized Dessert Wines and Aromatized Dessert Beverages
Abstract:
Pěstování révy vinné pro účely výroby vína se datuje 6 až 7 tis. let př. n. l. do prostoru Přední Asie. U nás jsou počátky vinařství spojeny s obdobím rozmachu Římské říše, tedy někdy v období 3. století n. l. Historie přidávání bylin do vína sahá do období biblického Jeruzaléma, kde bylo víno s bylinami podáváno i jako lék. Centrem výroby kořeněných vín se stal v 18. a 19. století italský Turín odkud …more
Abstract:
Grape-growing meant for production of wine dates back to 6 000 ? 7 000 years B.C. in the territory of Southwest Asia. The beginning of grape-growing in our country is connected with the period of Roman expansion, i.e. around the 3rd century A.D. The history of an addition of herbs into wine dates from a period of biblical Jerusalem where wine together with herbs was used also as a medicine. The centre …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 8. 2011
Identifier: 20563

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

VÁCLAVEK, Jiří. Aromatizovaná dezertní vína a aromatizované dezertní nápoje. Kroměříž, 2011. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 08. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy

Theses on a related topic