Inovace receptur masných výrobků s ohledem na nutriční hodnotu – Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová
Bc. Ing. Markéta Janík Piechowiczová
Disertační práce
Inovace receptur masných výrobků s ohledem na nutriční hodnotu
Inovation of meat product recipes with regard to their nutritional value
Anotace:
2.Literární přehled je věnován aktuálním možnostem inovace masných výrobků s ohledem na jejich nutriční hodnotu a zdraví konzumenta. Jednotlivé kapitoly se zaměřují na základní i vedlejší suroviny pro výrobu. Je popsáno, jakým způsobem suroviny ovlivňují nutriční hodnotu, a pokud je to žádoucí, jsou popsány možnosti jejich úpravy, nebo úplné či částečné náhrady. V návaznosti na literární přehled byla …víceAbstract:
The literature review focuses on the current possibilities of innovation of meat products with regard to their nutritional value and consumer health. The chapters focus on basic and secondary raw materials for production. It is described how the raw material affect the nutritional value. Options for modification or total or partial replacement of raw material are described. Following the literature …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ing., Ph.D., Pavel Smetana, doc. Ing., Miroslav Kročko, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaDoktorský studijní program / obor:
Technologie potravin / Vlastnosti a zpracování zemědělských materiálů a produktů
Práce na příbuzné téma
-
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny
Tereza Haladějová -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová -
Funkční potraviny
Dana PLÍŠKOVÁ