Victoria Patricie Lehkoživová

Bakalářská práce

Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny

Bakery products and pasta as functional food
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na pekárenské výrobky a těstoviny a možnosti jejich fortifikace o látky významné a nutričně cenné pro lidský organismus. V první části je práce zaměřena na charakteristiku vstupních surovin tj. obilovin. V další části jsou popsány výrobní technologie a výrobky. Závěr literární rešerše je věnován významným a nutričně cenným látkám včetně možností jejich uplatnění pro …více
Abstract:
The bachelor thesis focuses on bakery products and pasta and the possibilities of their fortification with substances of significant nutritional value for the human organism. In the first part the thesis focuses on the characteristics of the input raw materials, i.e., cereals. In the next part the production technologies and products are described. The literature search concludes with a discussion …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2023

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 6. 6. 2023
  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta