Bc. Eliška Knoblochová

Diplomová práce

Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku

Comparison of different technologies for the production of a durable heat-treated meat product
Anotace:
Diplomová práce byla zaměřena na téma výroby trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Teoretická část je zaměřena na jakost používaných surovin. Popisuje možnosti vzniku rakoviny a kardiovaskulárního onemocnění, které jsou spojeny s vysokým příjmem masa, vysokého obsahu soli v masných výrobcích a vysokým příjmem tuku. Byly zde popsány vlašské ořechy a výlisky z vlašského ořechu, které nesníží …více
Abstract:
The thesis was focused on the production of durable heat-treated meat products. The theoretical part is focused on the quality of the raw materials used. It describes the potential for cancer and cardiovascular disease, which are associated with high meat intake, high salt content in meat products and high fat intake. Walnuts and walnut mouldings have been described here, which will not reduce the …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
  • Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
  • Oponent: Robert Gál, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin