Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku – Bc. Eliška Knoblochová
Bc. Eliška Knoblochová
Master's thesis
Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku
Comparison of different technologies for the production of a durable heat-treated meat product
Anotácia:
Diplomová práce byla zaměřena na téma výroby trvanlivých tepelně opracovaných masných výrobků. Teoretická část je zaměřena na jakost používaných surovin. Popisuje možnosti vzniku rakoviny a kardiovaskulárního onemocnění, které jsou spojeny s vysokým příjmem masa, vysokého obsahu soli v masných výrobcích a vysokým příjmem tuku. Byly zde popsány vlašské ořechy a výlisky z vlašského ořechu, které nesníží …viacAbstract:
The thesis was focused on the production of durable heat-treated meat products. The theoretical part is focused on the quality of the raw materials used. It describes the potential for cancer and cardiovascular disease, which are associated with high meat intake, high salt content in meat products and high fat intake. Walnuts and walnut mouldings have been described here, which will not reduce the …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 31. 5. 2022
- Vedúci: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Robert Gál, Ing.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KNOBLOCHOVÁ, Eliška. \textit{Porovnání rozdílné technologie výroby trvanlivého tepelně opracovaného masného výrobku}. Online. Diplomová práca. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2022. Dostupné z: https://theses.cz/id/64hpal/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická jakost potravin ošetřených mikrovlnným zářením
Kateřina Jírová -
Lagurus ovatus a jeho využití k sušení, bělení a barvení
Šárka Bičovská -
Trvalky k sušení
Michaela Racková -
Sortiment Lavandula angustifolia dostupný na českém trhu a jeho vhodnost k řezu a sušení
Aneta Červenková