Mikrobiologická kvalita masa králíků – Bc. Lenka Suchomelová
Bc. Lenka Suchomelová
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Microbiological quality of rabbit meat
Anotace:
Králičí maso má významné nutriční a senzorické vlastnosti a patří mezi masa lehce stravitelná a dietní. Tato diplomová práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou králičího masa se zaměřením na mikroorganismy, které způsobují jeho kažení. K mikrobiologické analýze byla použita jatečně upravená těla králíků pocházející z domácí porážky, z hypermarketu mrazená a balená ve vakuu a z brněnských řeznictví …víceAbstract:
The rabbit meat has important nutritional and sensory characteristics, it is dietary and easily digestible. This thesis deals with the microbiological quality of rabbit meat focusing on microorganisms that cause spoilage. The microbiological analysis uses rabbit carcasses from home slaughtering, frozen and vacuum packed from hypermarket and from Brno butchers. There was 20 pieces of rabbit carcasses …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 28. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Alice Andrlová -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová
Název
Vložil
Vloženo
Práva