Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů – Bc. Věra Škvařilová
Bc. Věra Škvařilová
Diplomová práce
Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů
Selected Hydrocolloids in the Production of Thermized Acid Curd Desserts
Anotace:
Diplomová práce se zabývala možností výroby termizovaných tvarohových dezertů s využitím vybraných hydrokoloidů. Teoretická část práce popisuje výrobu termizovaných tvarohových dezertů, vybrané hydrokoloidy, jejich chemické složení, strukturu, vlastnosti a použití. V praktické části byl studován vliv koncentrace jednotlivých hydrokoloidů a jejich binárních směsí na konzistenci, homogenitu a chuť vyrobených …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the production of heat treated dairy desserts by using select-ed hydrocolloids. In the theoretical part, the production of heat treated dairy desserts, se-lected hydrocolloids, their chemical content, structure, properties and application were described. In the practical part of this thesis, the influence of hydrocolloids concentration and their binary mixture on the consistency …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Zveřejnit od: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Škvařilová, Věra. Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Využití dynamické mechanické analýzy jakožto doplňkového modulu oscilační reometrie pro hydrogelové systémy
Jiří Kopecký -
Vybrané hydrokoloidy používané v mléčných výrobcích
Karla Bezděková -
Využití hydrokoloidů v drůbežích masných výrobcích.
Žaneta ŠVÉDOVÁ -
Vliv vybraných hydrokoloidů a směsí hydrokoloidů na kvalitu bezlepkového pečiva
Petra DVOŘÁKOVÁ