Bc. Klára Vítková

Diplomová práce

Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy

Effect of the Preparation Process and Grinding on Antioxidant Properties of Coffee.
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na vliv hrubosti mletí kávových zrn a extrakci látek při přípravě nápoje espresso. Sítovou analýzou byla stanovena velikost pomletých částic. Antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Celkový obsah polyfenolických látek byl stanoven pomocí metody Folin-Ciocalteu. Kofein byl stanoven analýzou HPLC. Obsah volných iontů byl stanoven elektrickou vodivostí. Nakonec byla …více
Abstract:
The diploma thesis is focused on the influence of grinding of coffee beans and extraction substances in the preparation of espresso drinks. The size of the ground particles was determined by sieve analysis. Antioxidant activity was determined by DPPH. The total content of polyphenolic substances was determined using Folin-Ciocalteu methods. Caffeine was determined by HPLC analysis. The content of free …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vítková, Klára. Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Magisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma