Bc. Klára Vítková

Master's thesis

Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy

Effect of the Preparation Process and Grinding on Antioxidant Properties of Coffee.
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na vliv hrubosti mletí kávových zrn a extrakci látek při přípravě nápoje espresso. Sítovou analýzou byla stanovena velikost pomletých částic. Antioxidační aktivita byla stanovena metodou DPPH. Celkový obsah polyfenolických látek byl stanoven pomocí metody Folin-Ciocalteu. Kofein byl stanoven analýzou HPLC. Obsah volných iontů byl stanoven elektrickou vodivostí. Nakonec byla …more
Abstract:
The diploma thesis is focused on the influence of grinding of coffee beans and extraction substances in the preparation of espresso drinks. The size of the ground particles was determined by sieve analysis. Antioxidant activity was determined by DPPH. The total content of polyphenolic substances was determined using Folin-Ciocalteu methods. Caffeine was determined by HPLC analysis. The content of free …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 5. 2021

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Vítková, Klára. Vliv přípravy a mletí na antioxidační vlastnosti kávy. Zlín, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Food Technology / Technologie potravin