Monika Hořavová

Bakalářská práce

Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích

Characterization of Alkaloids and Caffeine Analysis in Coffee Drinks
Anotace:
V teoretické části bakalářské práce jsou charakterizovány alkaloidy. Teoretická část se také zabývá charakterizací kofeinu, jeho vlastností a výskytu. Popsány jsou i metody běžně používané ke stanovení kofeinu. Experimentální část je zaměřena na stanovení kofeinu v kávě a instantních kávových nápojích chromatografickou metodou HPLC s UV detekcí.
Abstract:
In the theoretical part of the thesis alkaloids, caffeine, its properties and occurrence are characterized. In this section the methods commonly used for determination of caffeine are also describe. The experimental part is focused on the determination of caffeine in coffee and instant coffee beverages by chromatographic method HPLC with UV detection.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2015
Zveřejnit od: 4. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Hořavová, Monika. Charakteristika alkaloidů a analýzy kofeinu v kávových nápojích. Zlín, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2015

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin

Práce na příbuzné téma