Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss) – Ondřej TUNYS
Ondřej TUNYS
Bakalářská práce
Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss)
Anotace:
Tato bakalářská práce hodnotí účinky přírodního rozmarýnového extraktu "Inolens 4" na mikrobiologickou kvalitu, senzorické atributy, změnu zbarvení a oxidativní působení u filet pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Hodnocení je vyjádřeno ve srovnání s kontrolním vzorkem (bez aditiva). Jednotlivé analýzy probíhaly v různé dny (0, 3, 6, 10 a 14 dnů). Mikrobiologická analýza vykazovala v jednotlivých …víceAbstract:
This bachelor thesis evaluates the effects of natural rosemary extract "Inolens 4" on microbiological quality, sensory attributes, colour change and oxidative effect of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). The evaluation is expressed in comparison with the control sample (no additive). Individual analyses took place in different days (0, 3, 6, 10 and 14 days). The microbiological analysis showed values …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Linhartová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
TUNYS, Ondřej. \textit{Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss)}. Online. Bakalářská práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Fakulta rybářství a ochrany vod. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/69j4t8/.
Jak správně citovat práci
TUNYS, Ondřej. Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Č. Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Fakulta rybářství a ochrany vodBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Rybářství
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Mikrobiální a senzorická jakost sýrových výrobků s lomem
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti
Josef Soukup
Název
Vložil
Vloženo
Práva