Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss) – Ondřej TUNYS
Ondřej TUNYS
Bachelor's thesis
Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss)
Abstract:
Tato bakalářská práce hodnotí účinky přírodního rozmarýnového extraktu "Inolens 4" na mikrobiologickou kvalitu, senzorické atributy, změnu zbarvení a oxidativní působení u filet pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Hodnocení je vyjádřeno ve srovnání s kontrolním vzorkem (bez aditiva). Jednotlivé analýzy probíhaly v různé dny (0, 3, 6, 10 a 14 dnů). Mikrobiologická analýza vykazovala v jednotlivých …moreAbstract:
This bachelor thesis evaluates the effects of natural rosemary extract "Inolens 4" on microbiological quality, sensory attributes, colour change and oxidative effect of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). The evaluation is expressed in comparison with the control sample (no additive). Individual analyses took place in different days (0, 3, 6, 10 and 14 days). The microbiological analysis showed values …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 5. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. Zuzana Linhartová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TUNYS, Ondřej. \textit{Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss)}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Fisheries and Protection of Waters. 2018. Available from: https://theses.cz/id/69j4t8/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
TUNYS, Ondřej. Vliv přírodních extraktů na senzorické vlastnosti a prodloužení skladovatelnosti masa pstruha duhového (Oncorhynchus mykiss). Č. Budějovice, 2018. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta rybářství a ochrany vod
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Fakulta rybářství a ochrany vodUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Fisheries and Protection of WatersBachelor programme / field:
Zootechnics / Fishery
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita masa králíků
Lenka Suchomelová -
Mikrobiální a senzorická jakost sýrových výrobků s lomem
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Změny mikrobiologických a senzorických parametrů v průběhu skladování jogurtů
Barbora Bašková -
Oxidace proteinů a lipidů u ryb: dráhy, kinetika a produkty
Nima HEMATYAR -
Změny lipidů při zpracování a skladování potravin z hlediska jejich nutriční a senzorické jakosti
Josef Soukup
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights