Bc. Barbora Pešová

Bakalářská práce

Antikarcinogenní účinky látek přítomných v zelenině

Anotace:
Expozice populace karcinogenním látkám představuje významný faktor v incidenci nádorových onemocnění. Přitom se odhaduje, že 30-40 procent výskytu rakoviny je preventabilní vhodnou stravou a životním stylem. V zelenině, ovoci, i dalších rostlinách, se nachází bioaktivní látky, nazývané chemoprotektiva, které mají schopnost inhibovat, zpomalovat nebo reparovat jednotlivá stádia karcinogeneze. Z antikarcinogenních …více
Abstract:
Exposure of the population to carcinogenic substances represents an important factor in the incidence of tumor disease. It has been estimated that 30-40 percent of all cancers can be prevented by lifestyle and dietary measures alone. In various kinds of vegetables, fruits and other plants are bioactive substances, reffered to as chemopreventers, which have ability to inhibit or repair several phase …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 31. 5. 2006

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2006
  • Vedoucí: RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Výživa člověka