Návrh a ověření receptury kosmetického přípravku s obsahem bioaktivních proteinů stabilizovaných v hydrofilní polymerní matrici – Bc. Lucie Nogolová
Bc. Lucie Nogolová
Diplomová práce
Návrh a ověření receptury kosmetického přípravku s obsahem bioaktivních proteinů stabilizovaných v hydrofilní polymerní matrici
Design and Verification of a Cosmetic Product Composition Containing Bioactive Proteins Stabilized in a Hydrophilic Polymer Matrix
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá návrhem receptury kosmetického produktu, který by mohl sloužit jako podpůrný kosmetický prostředek při léčbě atopického ekzému a stafylokokových infekcí. V teoretické části je shrnuta problematika legislativního nařízení pro kosmetické přípravky a požadavky pro jejich konzervaci a mikrobiologické testování. Důležitou součástí této práce je pojednání o využitelnosti proteinů …víceAbstract:
This diploma thesis is focused on recipe design of the cosmetic product which can serve as supportive skin care formulation, that could be suitable for the treatment of atopic eczema and Staphylococcus infections. The theoretical part of this diploma thesis summarizes the issue of legislative regulations for cosmetic products and requirements for preservative systems and microbiological testing. An …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2016
Zveřejnit od: 11. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
NOGOLOVÁ, Lucie. \textit{Návrh a ověření receptury kosmetického přípravku s obsahem bioaktivních proteinů stabilizovaných v hydrofilní polymerní matrici}. Online. Diplomová práce. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/6axjjt/.
Jak správně citovat práci
Nogolová, Lucie. Návrh a ověření receptury kosmetického přípravku s obsahem bioaktivních proteinů stabilizovaných v hydrofilní polymerní matrici. Zlín, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 11.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 11. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení stability kosmetických přípravků
Aneta Kunertová -
Urychlená oxidace vzorků kosmetického a potravinářského průmyslu
Jana Hudečková