Bc. Hana Krišová

Diplomová práce

Reologické vlastnosti tekutých vaječných hmot při pasteračních teplotách

Rheological properties of liquid egg masses at pasteurization temperatures
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem doby skladování a pasterační teploty na fyzikální a reologické vlastnosti slepičích žloutků, bílků a melanží. K experimentům byla použita vejce čerstvá i vejce skladována po dobu 4 týdnů při nekolísavé teplotě 4 °C. Tekuté vaječné hmoty pak byly dále pasterovány. Žloutek při teplotě 65 °C, bílek při 57 °C a melanž při 64,5 °C. V práci je popsán vliv délky skladování …více
Abstract:
This diploma thesis deals with the influence of storage time and pasteurization temperature on the physical and rheological properties of chicken yolks, egg whites and melange. Fresh eggs were used for the experiments and eggs were stored for 4 weeks at a constant temperature 5 ° C. The liquid egg masses were then further pasteurized. Yolk at 65 ° C, protein at 57 ° C and melange at 64.5 ° C. The …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta