Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku – Jiří Ludvík
Jiří Ludvík
Bakalářská práce
Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku
Influence of Used Culture on Selected Parameters of Cheese Packaged in Food Wax
Anotace:
Cílem práce bylo sledovat vliv použité kultury na kvalitu přírodního sýra holandského typu zabaleného v potravinářském vosku. Kmen Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 byl použit jako producent biogenních aminů (šarže Pv) a jako degradér biogenních aminů byl použit kmen Lactobacillus casei CCDM 198 (šarže Dv). Současně byla vyrobena kontrolní šarže bez těchto kmenů (Kv). Sýry zrály po dobu 84 …víceAbstract:
The aim of this study was to investigate influence of used culture on quality of cheese packaged in food wax. Strain Lactococcus lactis subsp. cremoris CCDM 946 (batch Pv) was used as a producer of biogenic amines and strain Lactobacillus.casei CCDM 198 (batch Dv) was used as a degrader. At the same time control batch (Kv) was produced. Ripening of cheese took 84 days. During this process, analysis …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Ludvík, Jiří. Vliv použité kultury na vybrané parametry sýrů zabalených v potravinářském vosku. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická kvalita mléka pro výrobu sýrů
Jan Korous -
Analýza polotvrdých sýrů s přídavkem kultur Bifidobacterium bifidum a Lactobacillus acidophilus.
Zuzana ŽIŽKOVÁ -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Heterocyklické aminy
Klára Mudráková -
Biogenní aminy
Magda Janoušková