Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo – Bc. Helena ZIMMELOVÁ
Bc. Helena ZIMMELOVÁ
Master's thesis
Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo
Quality assessment of gluten-free foods with a focus on pastries
Anotácia:
Tématem této diplomové práce je výroba bezlepkového chleba z přirozeně bezlepkových druhů mouky, který bude obohacen vhodnými přidanými látkami, které zvýší antioxidační aktivitu a přirozeně ovlivní strukturu tohoto pečiva tak, aby splňoval senzorické požadavky konečných spotřebitelů. V literární části je definováno, jaké bílkoviny se nacházejí v obilovinách, co znamená pojem lepek, jaká je jeho funkce …viacAbstract:
The topic of this thesis is the production of gluten-free bread from naturally gluten-free flour, which will be enriched with suitable additives that will increase antioxidant activity and naturally effect on the structure of the pastry, so it will meet the sensory requirements of final consumers. The literary part define, which proteins can be found in cereals, what does the gluten means, its function …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Dana Jirotková, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZIMMELOVÁ, Helena. \textit{Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo}. Online. Diplomová práca. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Faculty of Agriculture. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/6chwll/.
Jak správně citovat práci
ZIMMELOVÁ, Helena. Hodnocení kvality bezlepkových potravin se zaměřením na pečivo. Č. Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureMaster programme / odbor:
Agriculture Engineering / Agribussines
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza vybraných druhů jedlého hmyzu
Veronika Kotrbová -
Senzorická jakost komerčních výrobků na redukci hmotnosti
Valeriya Bondareva -
Senzorická kvalita kozího mléka a fermentovaných mléčných výrobků
Adéla Kocourková -
Masné výrobky s přídavkem živočišné bílkoviny
Šárka Buchtíková -
Technologická a senzorická jakost zrna a pečiva z pšenice špaldy
Markéta KYPTOVÁ -
Senzorická kvalita masa jelenovitých ve vztahu ke složení a fyzikálně-chemickým vlastnostem masa
Klára Mikulíková -
Mouky jiné než obilovin
Adelina Nasurlaeva -
Význam a využití bezlepkových obilovin v pekařství
Klára PECHOVÁ
Názov
Vložil
Vložené
Práva