Ondřej Pyšný

Bakalářská práce

Pěstování chmele s ohledem na kvalitu v Tršické chmelařské oblasti

Growing hops with regard to quality in the Tršice hop-growing area
Anotace:
Chmel se již po několik století řadí k nejdůležitějším surovinám pro výrobu piva, dále byly u chmele prokázány i léčebné účinky. Literární část je zaměřena na morfologickou charakteristiku chmele, stručný popis jednotlivých chmelařských oblastí v České republice, produkci chmele v České republice a ve světě. Zmíněny jsou nejčastější choroby a škůdci chmele, přiblížen je proces sklizně a posklizňové …více
Abstract:
Hops has been for centuries one of the most important raw ingredients for beer production for several hundreds of years. Hops have also proven to have medicinal effects. The literary part is focused on morphological characteristics of hops, it provides a brief description of individual hops areas in the Czech republic and it discusses the production of hops in the Czech republic and in the world. It …více
 

Klíčová slova

silice Tršicko chmel
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství