Ondřej Pyšný

Bachelor's thesis

Pěstování chmele s ohledem na kvalitu v Tršické chmelařské oblasti

Growing hops with regard to quality in the Tršice hop-growing area
Abstract:
Chmel se již po několik století řadí k nejdůležitějším surovinám pro výrobu piva, dále byly u chmele prokázány i léčebné účinky. Literární část je zaměřena na morfologickou charakteristiku chmele, stručný popis jednotlivých chmelařských oblastí v České republice, produkci chmele v České republice a ve světě. Zmíněny jsou nejčastější choroby a škůdci chmele, přiblížen je proces sklizně a posklizňové …more
Abstract:
Hops has been for centuries one of the most important raw ingredients for beer production for several hundreds of years. Hops have also proven to have medicinal effects. The literary part is focused on morphological characteristics of hops, it provides a brief description of individual hops areas in the Czech republic and it discusses the production of hops in the Czech republic and in the world. It …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Helena Pluháčková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Agrobiology / General Agriculture