Technologie výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce – Miriam Kuběnová
Miriam Kuběnová
Bakalářská práce
Technologie výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
technology for the production of corn silage and silage from wilted forage
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na výrobu objemných krmiv pro hospodářská zvířata, jednak co se týče kukuřičných siláži a siláží ze zavadlé píce. Popisuje hlavní proces fer-mentace a technologický postup pří výrobě siláží, od posečení hmoty, přes sušinu, řezan-ku až po naskladnění, dusání a uzavření silážního prostoru. Zmíněno je i o technologii silážování do vaků.Velká pozornost je věnována chemickým …víceAbstract:
Bachelor thesis is focused on production bull feed for farm animals on the one hand as far as corn silage and grass silage. Describing main proces fermentation and techno-logical process production silage, from cut mass, over dry matter, cutlet to storage op-press and closure of the silage area. Mentioned is about technology silage to bag.Great atention is paid chemical preservatives and biological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Agrobiologie / Všeobecné zemědělství
Práce na příbuzné téma
-
Porovnání procesů výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
Vojtěch Látal -
Ekonomika výroby siláží ze zavadlé píce
Martin Vlček -
Porovnání procesů výroby kukuřičných siláží a siláží ze zavadlé píce
Vojtěch Látal -
Využití aditiv při výrobě siláží ze zavadlé píce
Jiří Sankot -
Hodnocení jakosti konzervované píce a návrhy na zlepšení konzervační technologie ve zvoleném podniku.
Václav PAVLÍK -
Vliv silážních aditiv a technologie sklizně na obsah biogenních aminů v silážích vojtěšky seté
Lucia Hodulíková -
Fermentační a enzymatické procesy v technologii vína
Adam BORUSÍK -
Konzervace vlhkého kukuřičného zrna s využitím silážních aditiv
Jan Kolečkář