Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování – Bc. Karel VALOUCH
Bc. Karel VALOUCH
Master's thesis
Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování
Monitoring the content of biogenic amines in fish collected from the catering
Abstract:
V diplomové práci byl monitorován obsah biogenních aminů v rybím mase získa-ném z restauračních provozů na území Jihomoravského kraje. V teoretické části se uvádí základní charakteristika rybích druhů s přihlédnutím k jejich zpracovaní a dále charakteristika biogenních aminů s ohledem na jejich výskyt a vliv na zdraví konzumentů. Praktická část se zabývá sběrem vzorků rybího masa a jeho následné analýzy …moreAbstract:
In this thesis was focused the content of biogenic amines in fish meat taken from restaurants in South Moravia region. In the theoretical part are described basic characteristics of fish kinds reflecting their processing and also charasteristic of biogenic amines reflecting their occurrence and influence on consumer health. Practical part is focused on collection of samples of fish meat and it?s analyzing …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
20161
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VALOUCH, Karel. \textit{Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/6i9esb/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
VALOUCH, Karel. Monitoring obsahu biogenních aminů v rybách získaných z provozů společného stravování. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Selective separation and sensitive quantification of histamine: Novel Approaches
Milica Gagić -
Vliv histaminu na expresi antiapoptických a proapoptických proteinů v lidských neutrofilech aktivovaných různými stimuly
Tereza Škopová