Soňa Sedláčková
Bakalářská práce
Gastronomie v Pardubickém kraji
Gastronomy in the Pardubice region
Anotace:
Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu …víceAbstract:
My work focuses on the exploration of gastronomy in the Pardubice region. I will visit several restaurants and I will observed, I will focus on the eating habits of guests and I will talk about nutrition and dietetics. I mention the cultural aspects of food and will discuss the role of food from the perspective of anthropology. In my work, I will also outline the history of gastronomy to the present …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 26. 1. 2016
- Vedoucí: Mgr. Zuzana Hloušková
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Sedláčková, Soňa. Gastronomie v Pardubickém kraji. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniverzita Pardubice
Fakulta filozofickáBakalářský studijní program / obor:
Sociologie / Sociální antropologie
Práce na příbuzné téma
-
Tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska
Lucie Beranová -
Krajová tradiční gastronomie podporující rozvoj cestovního ruchu
Milan VLACH -
Cestování za tradičními dezerty
Natálie Sudová -
Digitální jídlo jako forma gastronomické budoucnosti
Radek Zatloukal -
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal -
Jídlo a pití v kontextu japonského náboženství
Kateřina Siebrová