Soňa Sedláčková

Bakalářská práce

Gastronomie v Pardubickém kraji

Gastronomy in the Pardubice region
Anotace:
Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu …více
Abstract:
My work focuses on the exploration of gastronomy in the Pardubice region. I will visit several restaurants and I will observed, I will focus on the eating habits of guests and I will talk about nutrition and dietetics. I mention the cultural aspects of food and will discuss the role of food from the perspective of anthropology. In my work, I will also outline the history of gastronomy to the present …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 6. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 26. 1. 2016
  • Vedoucí: Mgr. Zuzana Hloušková

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Sedláčková, Soňa. Gastronomie v Pardubickém kraji. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofická

Univerzita Pardubice

Fakulta filozofická

Bakalářský studijní program / obor:
Sociologie / Sociální antropologie