Soňa Sedláčková
Bachelor's thesis
Gastronomie v Pardubickém kraji
Gastronomy in the Pardubice region
Abstract:
Má práce se zaměří na zkoumání gastronomie v Pardubickém kraji. Návštěvou několika restaurací a svým nezúčastněným pozorováním se zaměřím na stravovací návyky hostů, dotýkám se i zdravé výživy a dietetiky. Dále se zmíním o kulturních aspektech stravování a rozeberu úlohu jídla z pohledu antropologie. Ve své práci chci také nastínit historii gastronomie až po současnost. Dále se má práce zaměří na etiketu …moreAbstract:
My work focuses on the exploration of gastronomy in the Pardubice region. I will visit several restaurants and I will observed, I will focus on the eating habits of guests and I will talk about nutrition and dietetics. I mention the cultural aspects of food and will discuss the role of food from the perspective of anthropology. In my work, I will also outline the history of gastronomy to the present …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 6. 2015
Thesis defence
- Date of defence: 26. 1. 2016
- Supervisor: Mgr. Zuzana Hloušková
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Sedláčková, Soňa. Gastronomie v Pardubickém kraji. Pardubice, 2015. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta filozofická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta filozofickáUniversity of Pardubice
Faculty of Arts and PhilosophyBachelor programme / field:
Sociology / Social Anthropology
Theses on a related topic
-
Tradiční pokrmy Chodska a Plzeňska
Lucie Beranová -
Krajová tradiční gastronomie podporující rozvoj cestovního ruchu
Milan VLACH -
Cestování za tradičními dezerty
Natálie Sudová -
Digitální jídlo jako forma gastronomické budoucnosti
Radek Zatloukal -
Jídlo a stolování v kinematografii Jiřího Menzela
Jan Rec -
Jídlo jako cesta k interkulturní výchově
Barbora Kučerová -
Jídlo jako předmět a prostředek uměleckého vyjádření
Jakub Nachtigal -
Jídlo a pití v kontextu japonského náboženství
Kateřina Siebrová