Tatiana Usaleva

Bachelor's thesis

Vliv oxidace moštu na senzorické vlastnosti vína z odrůdy Sauvignon

Must oxidation influence on sensory profile of Sauvignon blanc wines
Abstract:
V rámci této bakalářské závěrečné práci jsou prozkoumané teoretické základy vlivu stupně oxidaci moštu na vína z odrůdy Sauvignon blanc. Jsou probrané metabolické cesty methoxypyrazinů a volatilních thiolů jako hlavních látek vytvářejících organoleptický profil odrůdy Sauvignonu a jiných látek, které tento profil ovlivňují.Oxidace probíhající v moštu je enzymatickou reakcí, proto v kapitole věnované …more
Abstract:
In my bachelor's thesis I’ve made a review of theoretical foundations about the influence of must oxidation degree on wines made of Sauvignon blanc variety. The metabolic pathways of methoxypyrazines and volatile thiols as the main compounds forming the organoleptic profile of Sauvignon and other compounds that affect this profile are discussed.Must oxidation is enzymatic oxidation, so the chapter …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 6. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Michal Kumšta, Ph.D.
  • Reader: Jiří Sochor, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of Horticulture

Bachelor programme / field:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture