Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky – Bc. Pavla CURUSOVÁ
Bc. Pavla CURUSOVÁ
Diplomová práce
Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky
Impact of polyphenols extracted from wine grape on human cells
Anotace:
Řada experimentálních studií ukázala, že polyfenolické látky z vína mohou mít antikarci-nogenní vlastnosti. Jejich antioxidační a protinádorové účinky byly mnohokrát prokázány v různých in vitro a in vivo studiích. Cílem diplomové práce bylo sledovat vlivy polyfenolů extrahovaných z révy vinné, ať už z hroznů celých, botritických, nebo pouze z jejich slu-pek, na proliferační aktivitu nádorových buněk …víceAbstract:
A series of experimental studies has proven that polyphenolic substances from wine can have anti-carcinogenic traits. Theirs antioxidant and anti- tumor effects has been proven many times in different in vitro and in vivo studies. Main aim of this thesis was to observe influences of polyphenols extracted from wine grapes wheter from whole grapes botritic or peels on proliferatic activity of tumor cells …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2011
Identifikátor:
22602
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
CURUSOVÁ, Pavla. Vliv polyfenolů extrahovaných z révyvinné na lidské buňky. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 18. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin