Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice – Bc. Gabriela MERLEOVÁ
Bc. Gabriela MERLEOVÁ
Diplomová práce
Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice
Sources and current level of consumption of omega-3 fatty acids in the Czech Republic
Anotace:
Diplomová práce se zabývá spotřebou omega-3 mastných kyselin, zejména kyseliny eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA), a jejich příznivými účinky na zdraví. Charakteristika, vlastnosti a výskyt omega-3 mastných kyselin mohou objasnit některé mechanismy jejich působení na lidské zdraví, které se projevují nejen v oblasti léčby a zmírňování dopadů určitých neinfekčních onemocnění hromadného výskytu …víceAbstract:
The thesis deals with beneficial omega-3 fatty acids, particularly eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), and their beneficial effects on health. Characteristics, properties and appearance of omega-3 fatty acids may explain some of the mechanisms of their effects on human health manifested not only in the treatment and mitigation of some non-infectious diseases of mass occurrence …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2016
Zveřejnit od: 29. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MERLEOVÁ, Gabriela. \textit{Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Pedagogická fakulta. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/6ldzx3/.
Jak správně citovat práci
MERLEOVÁ, Gabriela. Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Pedagogická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Vychovatelství / Vychovatelství se zaměřením na výchovu ke zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina eikosapentaenová a její význam v lidském organizmu
Petra Břízová -
Dietární přívod polynenasycených mastných kyselin u pacientů s obezitou
Pavla Kováčová -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská
Název
Vložil
Vloženo
Práva