Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice – Bc. Gabriela MERLEOVÁ
Bc. Gabriela MERLEOVÁ
Master's thesis
Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice
Sources and current level of consumption of omega-3 fatty acids in the Czech Republic
Abstract:
Diplomová práce se zabývá spotřebou omega-3 mastných kyselin, zejména kyseliny eikosapentaenové (EPA) a dokosahexaenové (DHA), a jejich příznivými účinky na zdraví. Charakteristika, vlastnosti a výskyt omega-3 mastných kyselin mohou objasnit některé mechanismy jejich působení na lidské zdraví, které se projevují nejen v oblasti léčby a zmírňování dopadů určitých neinfekčních onemocnění hromadného výskytu …moreAbstract:
The thesis deals with beneficial omega-3 fatty acids, particularly eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA), and their beneficial effects on health. Characteristics, properties and appearance of omega-3 fatty acids may explain some of the mechanisms of their effects on human health manifested not only in the treatment and mitigation of some non-infectious diseases of mass occurrence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2016
Accessible from:: 29. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Milan Pešek, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MERLEOVÁ, Gabriela. \textit{Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice}. Online. Master's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Education. 2016. Available from: https://theses.cz/id/6ldzx3/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
MERLEOVÁ, Gabriela. Zdroje a současná úroveň spotřeby omega-3 mastných kyselin v České republice. Č. Budějovice, 2016. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2016
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2016 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Pedagogická fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of EducationMaster programme / field:
Education / Education concerning to Health Education
Theses on a related topic
-
Kyselina eikosapentaenová a její význam v lidském organizmu
Petra Břízová -
Dietární přívod polynenasycených mastných kyselin u pacientů s obezitou
Pavla Kováčová -
Zvýšení spotřeby potravinových zdrojů omega - 3 mastných kyselin v rámci spotřebního koše ve školní jídelně vybrané mateřské školy
Zdenek JEDLINSKI -
Vliv rozdílného příjmu omega 3 nenasycených mastných kyselin na lidský organizmus
Josef DRDA -
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Monitorování mastných kyselin v gastroodpadech se zaměřením na upotřebené kuchyňské oleje
Michael Weber -
Rostlinné oleje - spotřebitelská sonda
Jarmila Hamerská
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights